BMW otkrio detalje o nadolazećoj seriji 3

in auto-moto 12.08.2009 12:58
od Angeo sa greškom • 3.064 Postova

Prve informacije o nadolazećoj novoj generaciji BMW-ove serije 3 pojavile su se na internetu i gotovo sve su vezane uz ekonomičnost
Nova serija 3, koja bi s nama trebala biti već za dvije godine, trebala bi biti prvi automobil u BMW-ovoj gami s linijom turbopunjenih benzinskih i dizelskih trocilindraša. Riječ je o 'prepolovljenim' izvedbama postojećih biturbo šesterocilindraša iz aktualne serije 3.

Ipak, dok aktualni modeli koriste veću i manju turbinu kako bi anulirali djelovanje famozne 'turbo rupe' te ostvarili bolju reakciju na gas i više momenta na niskim okretajima, novi trocilindraši trebali bi se okoristiti električnim motorom koji će pokretati turbopunjač.

Bavarci značajna sredstva izdvajaju i za unapređenje aerodinamike, a poseban fokus usmjeren je na aerodinamiku automobila u predjelu kotača koji su 'krivci' za najveći dio aerodinamičkog otpora. Nova serija 3 također bi trebala izgubiti na masi, dobiti hibridni pogon te manje rastrošne klimatizacijske uređaje i osmerobrzinski automatski mjenjač. Sve to do 2012. godine.

t-portal

Ja nikad ne odlazim,........samo ponekad nisam tu...
MOGU LI TU KRAJ TEBE? TU NEGDE? SAMO MALO...JEDAN ZIVOT.MOGU LI?

na gore

RE: BMW otkrio detalje o nadolazećoj seriji 3

in auto-moto 12.08.2009 12:59
od Angeo sa greškom • 3.064 Postova

Mnogo je lep..Moj je stara verzija M3..baš me zanima ova nova..Na izgled bombona.Mislim on jeste sportski,udoban,ali naše ceste,preniske..Ali mislim da je ovaj mnogo dorađen,i čak po izgledu,mnogo mnogo lepši,i biće odličan..

A SLIKU NISAM POSTAVILA..:d

EVO GA BOMBONICA.ZNAJU BAVARCI ŠTA JE LEPO..I KVALITETNO...

Ja nikad ne odlazim,........samo ponekad nisam tu...
MOGU LI TU KRAJ TEBE? TU NEGDE? SAMO MALO...JEDAN ZIVOT.MOGU LI?

zuletzt bearbeitet 12.08.2009 13:01 | na gore

Besucher

Forum Statistiken
Das Forum hat 1066 Themen und 16702 Beiträge.

Heute waren 0 Mitglieder Online:

Besucherrekord: 23 Benutzer (11.09.2009 11:39).